Skip to content
  • Tanssi syntyy lämpimästä sydämestä

  • Tanssi syntyy lämpimästä sydämestä

Opettajat

Alexandra Tiger on koulun johtaja ja opettaja 

Rakkaus tanssiin, kannustava asenne ja hyväntuulinen kurinalaisuus ovat asioita, joita hän haluaa jakaa oppilaittensa kanssa. Alexandra osaa valita sopivan haastavaa ja etenkin lapsen omaa luovuutta kehittävää tanssituntimateriaalia. Tämän luovuuden kehittymiseen perustuvan tanssinopetuksen avulla hän tukee lasten kehittymistä kohti terveempää itsetuntoa. Hänen läsnäolonsa tunneilla on kokonaisvaltaista. Alexandra kannustaa, innostaa ja motivoi lapsia ennen kaikkea suoran kontaktin avulla, millä hän osoittaa välittävänsä lasten oppimisesta ja hyvinvoinnista.

Alexandra on toiminut tanssinopettajana ja koreografina yli kaksikymmentä vuotta. Hän aloitti tanssiopettajan uransa Oulussa vuonna 2002. Hän on tehnyt satoja koreografioita ja kymmeniä satu-baletti kokonaisuuksia. Alexandran oppilaat ovat esiintyneet ansiokkaasti lukuisissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tanssitapahtumissa kuten: Arktiset askeleet, Nuori Kulttuuri, Kaikki Areenalle, Kajaanin uudet tanssit koreografiakatselmus, sekä Murmanskin esittävän taiteen festivaali.

Monet Alexandran oppilaista ovat hakeutuneet ja päässeet jatko-opiskelemaan tanssin erikoiskoulutusluokille ja tanssialan ammattikoulutuksiin. Alexandran tanssitunneista ovat hyötyneet myös muiden alojen harrastajat, kuten taitoluistelijat, voimistelijat ja näyttelijät.

Venäjällä Alexandra opiskeli Leningradin kulttuurialan collegessa koreografiksi, sivuaineena teatteri-ilmaisu. Suomessa hän on suorittanut Oulun tanssinopettajan AMK tutkinnon päälajina klassisen baletin suuntautumisvaihtoehto. Sivulajeina mm: Nykytanssi. Nykytanssiopintojen opettajat: Suomesta, Brasiliasta, Saksasta ja Kanadasta. Esteetöntanssi, jonka opettajan toimi Alito Alessi (U.S.A) Dance Ability Internationalin taiteellinen johtaja ja metodin luoja. Terapeuttinen tanssi.

Yanet Pelasoja toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Yanet Pelasoja on Kuubasta kotoisin oleva balettitanssija ja tanssinopettaja. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Yanet aloitti tanssimisen jo 5-vuotiaana rytmisen voimistelun ja baletin parissa. Rytmisessä voimistelussa hän kilpaili Kuuban mestaruuskisoissa ja myöhemmin baletista tuli hänen ammattinsa. Yanet opiskeli kuusi vuotta Havannan kuuluisassa National School of Art (ENA) koulussa, jossa hän suoritti balettitanssijan opintojen ohella opettajan pätevyyden. Sivuaineena hänellä oli nykytanssi, jossa erityisalueena oli Martha Grahamin tekniikka. Valmistuttuaan hän opetti samaisessa koulussa 3 vuotta, sekä toimi tanssijana, opettajana ja koreografina useissa tanssiryhmissä, teatteriproduktioissa,  musiikkivideoissa ja tv-ohjelmissa.

Yanet on iloinen, värikäs, energinen ja sosiaalinen persoona. Hän on helposti lähestyttävä. Opettajana Yanet on kärsivällinen. Oppitunneilla hän motivoi oppilaita haastamaan itsensä tanssijoina. Yanet uskoo, että tanssillisuuden ja taiteellisuuden lisäksi lapset saavat tanssitunneilla mahdollisuuden oppia itsekuria ja kasvattaa luonnettaan, mikä auttaa heitä myöhemmin elämässään.

Yanet on perfektionisti siinä mielessä, että hän tahtoo oppilaan oppivan tanssin tekniikan ja idean hyvin, eikä hän luovuta ennen kuin on saavuttanut tämän. Tanssin pitää olla hauskaa mutta sen eteen täytyy myös tehdä töitä.

Äitiyslomalla 

 

 

 

 

Ajankohtaista

28.6.2024
Tervetuloa tanssimaan balettia balettikoulu- Lenninsiivessä! Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on nyt alkanut....
» Lue lisää
15.4.2024
Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi esittää koko perheen  Tuhkimo-satubaletin. Baletin tarina on vanha...
» Lue lisää
26.7.2023
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on nyt alkanut Syyslukukausi alkaa 28.8.2023 Oulun esittävän taiteen koulu...
» Lue lisää