Skip to content
  • Tanssi syntyy lämpimästä sydämestä

  • Tanssi syntyy lämpimästä sydämestä

Opettajat

Alexandra Tiger (o.s. Rustamova) on koulun johtaja ja opettaja 

Rakkaus tanssiin, kannustava asenne ja hyväntuulinen kurinalaisuus ovat asioita, joita hän haluaa jakaa oppilaittensa kanssa. Alexandra osaa valita sopivan haastavaa ja etenkin lapsen omaa luovuutta kehittävää tanssituntimateriaalia. Tämän luovuuden kehittymiseen perustuvan tanssinopetuksen avulla hän tukee lasten kehittymistä kohti terveempää itsetuntoa. Hänen läsnäolonsa tunneilla on kokonaisvaltaista. Alexandra kannustaa, innostaa ja motivoi lapsia ennen kaikkea suoran kontaktin avulla, millä hän osoittaa välittävänsä lasten oppimisesta ja hyvinvoinnista.

Alexandra on toiminut tanssinopettajana ja koreografina yli kaksikymmentä vuotta. Hän aloitti tanssiopettajan uransa Oulussa vuonna 2002. Hän on tehnyt satoja koreografioita ja kymmeniä satu-baletti kokonaisuuksia. Alexandran oppilaat ovat esiintyneet ansiokkaasti lukuisissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tanssitapahtumissa kuten: Arktiset askeleet, Nuori Kulttuuri, Kaikki Areenalle, Kajaanin uudet tanssit koreografiakatselmus, sekä Murmanskin esittävän taiteen festivaali.

Monet Alexandran oppilaista ovat hakeutuneet ja päässeet jatko-opiskelemaan tanssin erikoiskoulutusluokille ja tanssialan ammattikoulutuksiin. Alexandran tanssitunneista ovat hyötyneet myös muiden alojen harrastajat, kuten taitoluistelijat, voimistelijat ja näyttelijät.

Venäjällä Alexandra opiskeli Leningradin kulttuurialan collegessa koreografiksi, sivuaineena teatteri-ilmaisu. Suomessa hän on suorittanut Oulun tanssinopettajan AMK tutkinnon päälajina klassisen baletin suuntautumisvaihtoehto. Sivulajeina mm: Nykytanssi. Nykytanssiopintojen opettajat: Suomesta, Brasiliasta, Saksasta ja Kanadasta. Esteetöntanssi, jonka opettajan toimi Alito Alessi (U.S.A) Dance Ability Internationalin taiteellinen johtaja ja metodin luoja. Terapeuttinen tanssi.

 

Jouko Tiger on koulun rehtori ja tuntiopettaja

Jouko on oululainen erityisluokanopettaja. Lenninsiivessä hän vastaa koulun kasvatuksellisesta perustasta, sekä opetussuunnitelmasta. Häneen voi olla yhteydessä kaikissa kasvatukseen ja pedagogiaan liittyvissä kysymyksissä. Palautteet, ehdotukset ja ideat koulun kehittämiseen ovat myös tervetulleita, jotta koulumme pystyy palvelemaan ja tukemaan tanssinharrastajia parhaalla mahdollisella tavalla.

Jouko on toiminut sijaisena useille tanssinopettajille pitäen heidän oppilailleen luovan tanssin tunteja. Tämän lisäksi hän vastaa koulun graafisesta ilmaisusta ja valokuvista. Jouko on ollut avustava ohjaaja monissa Alexandran tanssiproduktiossa vuodesta 2002.

 

Yanet Pelasoja toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Yanet Pelasoja on Kuubasta kotoisin oleva balettitanssija ja tanssinopettaja. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Yanet aloitti tanssimisen jo 5-vuotiaana rytmisen voimistelun ja baletin parissa. Rytmisessä voimistelussa hän kilpaili Kuuban mestaruuskisoissa ja myöhemmin baletista tuli hänen ammattinsa. Yanet opiskeli kuusi vuotta Havannan kuuluisassa National School of Art (ENA) koulussa, jossa hän suoritti balettitanssijan opintojen ohella opettajan pätevyyden. Sivuaineena hänellä oli nykytanssi, jossa erityisalueena oli Martha Grahamin tekniikka. Valmistuttuaan hän opetti samaisessa koulussa 3 vuotta, sekä toimi tanssijana, opettajana ja koreografina useissa tanssiryhmissä, teatteriproduktioissa,  musiikkivideoissa ja tv-ohjelmissa.

Yanet on iloinen, värikäs, energinen ja sosiaalinen persoona. Hän on helposti lähestyttävä. Opettajana Yanet on kärsivällinen. Oppitunneilla hän motivoi oppilaita haastamaan itsensä tanssijoina. Yanet uskoo, että tanssillisuuden ja taiteellisuuden lisäksi lapset saavat tanssitunneilla mahdollisuuden oppia itsekuria ja kasvattaa luonnettaan, mikä auttaa heitä myöhemmin elämässään.

Yanet on perfektionisti siinä mielessä, että hän tahtoo oppilaan oppivan tanssin tekniikan ja idean hyvin, eikä hän luovuta ennen kuin on saavuttanut tämän. Tanssin pitää olla hauskaa mutta sen eteen täytyy myös tehdä töitä.

Äitiyslomalla 

 

 Essi Honkanen toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

 Essi on Oulun ammattikorkeakoulusta keväällä 2019 valmistunut tanssinopettaja. Hänen päälajinsa on klassinen baletti ja lisäksi hän on saanut opintojensa   aikana tanssia    sivulajeina muun muassa Limón-nykytanssitekniikkaa, showtanssia, paritansseja ja kansantanssia. Ranualta kotoisin oleva Essi muutti Ouluun opintojensa myötä.

 Essi uskoo pitkäjänteiseen tekemiseen. Hän ei luovuta helposti, ja haluaa tätä opettaa myös oppilailleen. Essi on luonteeltaan positiivinen ja järjestelmällinen. Essin tanssitunneilla vallitsee avoin ilmapiiri, jossa jokainen oppilas huomioidaan yksilönä ja kunnioitetaan omana itsenään.

 Essi on tanssinut balettia pienestä pitäen Lapin Tanssiopistossa Rovaniemellä. Yläasteiässä hän aloitti baletin ohella nykytanssitunnit. Lisäksi hän on saanut kokeilla erilaisia lajeja tiiviskursseilla. Periksiantamaton luonne juontaa juurensa jo lapsuuteen, sillä Ranualta kotoisin oleva Essi oli valmis kulkemaan tunnin päähän Rovaniemelle rakkaan harrastuksen pariin. Kun jotain tahtoo paljon, voi sen ahkeran työn kautta saavuttaa.

 

 

 

Milla Lassila toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

 Milla on Oulun ammattikorkeakoulusta keväällä 2021 valmistuva tanssinopettaja. Hänen päälajinsa on  showtanssi, mutta opintojensa aikana hän on päässyt tanssimaan sivulajeinaan myös street-tanssia, limón-nykytanssitekniikkaa, balettia, paritansseja ja kansantanssia. Keminmaasta kotoisin oleva Milla päätyi Ouluun käytyään ensin opiskelemassa Rovaniemellä ammattitanssijaksi ja tanssijantöiden myötä hän kiinnostui myös tanssinopettamisesta. Monipuolisena tanssijana eri tanssityylien opettaminen on  Millalle luontevaa.

 Milla on helposti lähestyttävä, iloinen ja kannustava tanssinopettaja, joka haluaa luoda tunneilleen aina  avoimen ja hyväksyvän tunnelman. Omaa tanssinopettajuuttaan rakentaessa Milla halua kehittää itseään tanssijana ja tanssinopettajana jatkuvasti kangistumatta kaavoihin ja heittäytyykin aina mielellään uusien haasteiden pariin. Milla rohkaisee myös oppilaitaan kokeilemaan uutta, olemaan luovia ja löytämään omat vahvuutensa, joiden pohjalta oppilaan on helppo lähteä rakentamaan omaa tanssijuuttaan.

 

 

Ajankohtaista

17.9.2020
Kaksi päivää täynnä tanssin Iloa, naurua, ja ystävyyttä eArktiset Askeleet-tapahtuman parissa. Katselmuksen kruunasi...
» Lue lisää
7.8.2020
Lukukausi uusille oppilaille alkaa 17.8.2020 Elokuun aikana lukujärjestyksessä on  koronapoikkeuksia....
» Lue lisää
7.8.2020
Lukukausi uusille oppilaille alkaa 17.8.2020 Elokuun aikana lukujärjestyksessä on  koronapoikkeuksia....
» Lue lisää