Skip to content
  • Tanssi syntyy lämpimästä sydämestä

Opettajat

Alexandra Tiger (o.s. Rustamova) on koulun johtaja ja opettaja 

Rakkaus tanssiin, kannustava asenne ja hyväntuulinen kurinalaisuus ovat asioita, joita hän haluaa jakaa oppilaittensa kanssa. Alexandra osaa valita sopivan haastavaa ja etenkin lapsen omaa luovuutta kehittävää tanssituntimateriaalia. Tämän luovuuden kehittymiseen perustuvan tanssinopetuksen avulla hän tukee lasten kehittymistä kohti terveempää itsetuntoa. Hänen läsnäolonsa tunneilla on kokonaisvaltaista. Alexandra kannustaa, innostaa ja motivoi lapsia ennen kaikkea suoran kontaktin avulla, millä hän osoittaa välittävänsä lasten oppimisesta ja hyvinvoinnista.

Alexandra on toiminut tanssinopettajana ja koreografina yli seitsemäntoista vuotta. Hän aloitti tanssiopettajan uransa Oulussa vuonna 2002. Hän on tehnyt satoja koreografioita ja kymmeniä satu-baletti kokonaisuuksia. Alexandran oppilaat ovat esiintyneet ansiokkaasti lukuisissa paikallisissa, valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tanssitapahtumissa kuten: Arktiset askeleet, Nuori Kulttuuri, Kaikki Areenalle, Kajaanin uudet tanssit koreografiakatselmus, sekä Murmanskin esittävän taiteen festivaali.

Monet Alexandran oppilaista ovat hakeutuneet ja päässeet jatko-opiskelemaan tanssin erikoiskoulutusluokille ja tanssialan ammattikoulutuksiin. Alexandran tanssitunneista ovat hyötyneet myös muiden alojen harrastajat, kuten taitoluistelijat, voimistelijat ja näyttelijät.

Venäjällä Alexandra opiskeli Leningradin kulttuurialan collegessa koreografiksi, sivuaineena teatteri-ilmaisu. Suomessa hän on suorittanut Oulun tanssinopettajan AMK tutkinnon päälajina klassisen baletin suuntautumisvaihtoehto. Sivulajeina mm: Nykytanssi. Nykytanssiopintojen opettajat: Suomesta, Brasiliasta, Saksasta ja Kanadasta. Esteetöntanssi, jonka opettajan toimi Alito Alessi (U.S.A) Dance Ability Internationalin taiteellinen johtaja ja metodin luoja. Terapeuttinen tanssi.

Alexandra on Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n hallituksen varajäsen, Oulun tanssikomppanian hallituksen jäsen , JoJo Oulun tanssin keskuksen jäsen.

Jouko Tiger on koulun rehtori ja tuntiopettaja

Jouko on koulutukseltaan erityisluokanopettaja. Lenninsiivessä hän vastaa koulun kasvatuksellisesta perustasta, sekä opetussuunnitelmasta. Häneen voi olla yhteydessä kaikissa kasvatukseen ja pedagogiaan liittyvissä kysymyksissä. Palautteet, ehdotukset ja ideat koulun kehittämiseen ovat myös tervetulleita, jotta koulumme pystyy palvelemaan ja tukemaan tanssinharrastajia parhaalla mahdollisella tavalla.

Jouko on toiminut sijaisena useille tanssinopettajille pitäen heidän oppilailleen luovan tanssin tunteja. Tämän lisäksi hän on opettanut elokuvakasvatusta. Jouko on toiminut avustavana ohjaajana monissa Alexandran tanssiproduktiossa vuodesta 2002.

Anni-Maija Pihlaja toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Anni-Maija on paljasjalkainen tamperelainen tanssinopettaja, joka on kotiutunut Oulun tanssikentälle muutama vuosi sitten työharjoittelun perässä. Hyväntuulisuus, innostuneisuus ja energisyys värittävät Anni-Maijan tunteja, joilta ei puutu hikeä eikä vauhtia.

Vauhdikas tempo pitää tanssijat liikkeessä, eikä epäonnistumisia harmitella, sillä yrittäminen on tärkeintä ja oppia ei voi yrittämättä. Kannustavan ilmapiirin luonti ja ryhmäytyminen ovat yksi tavoite Anni-Maijan tunneilla. Tutussa seurassa on mukavampaa tanssia ja aivopähkinät maistuvat paremmin!

Opetuskokemusta Anni-Maijalla on kertynyt vuodesta 2009 taaperoista senioreihin. Lastentanssin opetus ja kehittäminen on hänelle yksi kiinnostuksen kohde yhdessä jazztanssin kanssa. Anni-Maija on varsin tuottelias koreografi. Koreografioita on ehtinyt syntyä lukuisia sekä ryhmille että solisteille.

Anni-Maija on valmistunut tanssinopettajaksi (AMK) Turun Taideakatemiasta vuonna 2011. Opintoihin kuuluivat jazztanssin lisäksi klassinen baletti ja nykytanssi. Lisäksi opintoihin kuuluivat mm. irlantilainen tanssi, karakteri- ja historiallinen tanssi. Tanssinopettajaopintojen aikana hän on suorittanut opintoja myös Antwerpen Hogeschoolissa Belgiassa. Kolmen kuukauden ajan hän opiskeli siellä eri nykytanssipedagogien johdolla. Anni-Maija on myös kouluttautunut säännöllisesti erilaisilla tiiviskursseilla ympäri Suomen (mm. Kuopiossa ja Helsingissä) opettajinaan kotimaiset ja ulkomaiset tanssipedagogit.

Anni-Maija on Oulun tanssikomppanian hallituksen jäsen, Suomen tanssitaitelijaliiton jäsen.

Opiskeluvaihdossa lukuvuona 2017-2018

Hanna- Kaija Takalo toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Hanna-Kaija  on tanssija ja tanssialan ammattilainen, jolla on pitkä ja monipuolinen ura tanssin saralta.  Hanna-Kaija on opettajana kärsivällinen, sekä oppilaan lähtökohdat huomioonottava. Hänen monipuolisilla tunneillaan oppilaat pääsevät haastamaan itseään tanssin eri osa- alueilla. Hanna-Kaija on energinen ja positiivinen opettaja, joka kannustavalla otteellaan tukee myös lapsen ja nuoren henkistä kasvua. Hänen tunneilla on oppimista edistävä iloinen ilmapiiri. Hanna-Kaija hyödyntää opetuksessaan myös omaa kilpailu- ja valmennustaustaansa.

Hanna-Kaija on suorittanut tanssialan perustutkinnon, tanssivalmentajan tutkinnon Lapin urheiluopistossa ja Oulun tanssinopettajan AMK tutkinnon. Hän  on toiminut tanssinopettajana jo vuosien ajan Oulussa. Hanna-Kaija on kehittänyt ammattitaitoaan pitkäjänteisesti suorittamalla useita eri kursseja ja opintoja liittyen tanssiin, valmennukseen ja hyvinvointiin. Tanssiopintoihin kuuluu mm. klassinen baletti, jazztanssi, showtanssi, moderni tanssi ja street tanssi. Hanna-Kaijalla on esiintymistaustaa useista kokoillan tanssiteoksista, sekä menestystä nyky-ja showtanssista, joista mainittakoon 3.sija nykytanssin SM-kisoista. Hanna-Kaija on valmistumassa Luontaislääketieteen instituutti Kaironista tunnetaideterapia ohjaajaksi. Lisäksi hän opiskelee Virpiniemen liikuntaopistossa liikunnan ammattitutkintoa.   http://sielukas.webnode.fi

Yanet Pelasoja toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Yanet Pelasoja on Kuubasta kotoisin oleva balettitanssija ja tanssinopettaja. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Yanet aloitti tanssimisen jo 5-vuotiaana rytmisen voimistelun ja baletin parissa. Rytmisessä voimistelussa hän kilpaili Kuuban mestaruuskisoissa ja myöhemmin baletista tuli hänen ammattinsa. Yanet opiskeli kuusi vuotta Havannan kuuluisassa National School of Art (ENA) koulussa, jossa hän suoritti balettitanssijan opintojen ohella opettajan pätevyyden. Sivuaineena hänellä oli nykytanssi, jossa erityisalueena oli Martha Grahamin tekniikka. Valmistuttuaan hän opetti samaisessa koulussa 3 vuotta, sekä toimi tanssijana, opettajana ja koreografina useissa tanssiryhmissä, teatteriproduktioissa,  musiikkivideoissa ja tv-ohjelmissa.

Yanet on iloinen, värikäs, energinen ja sosiaalinen persoona. Hän on helposti lähestyttävä. Opettajana Yanet on kärsivällinen. Oppitunneilla hän motivoi oppilaita haastamaan itsensä tanssijoina. Yanet uskoo, että tanssillisuuden ja taiteellisuuden lisäksi lapset saavat tanssitunneilla mahdollisuuden oppia itsekuria ja kasvattaa luonnettaan, mikä auttaa heitä myöhemmin elämässään.

Yanet on perfektionisti siinä mielessä, että hän tahtoo oppilaan oppivan tanssin tekniikan ja idean hyvin, eikä hän luovuta ennen kuin on saavuttanut tämän. Tanssin pitää olla hauskaa mutta sen eteen täytyy myös tehdä töitä.

Äitiyslomalla lukuvuona 2017-2018

Ella Gröndahl toimii Lenninsiivessä tuntiopettajana

Ella on Porvoosta lähtöisin oleva tanssinopettaja, joka on päätynyt Ouluun tanssinopettajan opintojen myötä. Ellan opetuksen periaatteita ovat kannustavuus ja tanssin ilo. Tanssi on itsensä ilmaisua, yhdessä tekemistä ja liikkumisen riemua. Tunneilla otetaan huomioon jokainen tanssija yksilönä. Ella on opettajana huomioiva, vaativa ja kannustava. Hänen tunneillaan vallitsee positiivinen tekemisen ilmapiiri.

Ella aloitti tanssimisen Helsingin tanssiopistolla, josta siirtyi lastentanssin kautta balettiin Porvoon tanssiopistolle. Hän opiskeli Kallion ilmaisutaidon lukiossa tanssin lisäksi teatteria ja puheilmaisua. Ella on opettanut vuodesta 2012 lähtien erilaisia ryhmiä lapsista aikuisiin. Hän valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi pääaineenaan klassinen baletti. Opintoihin kuului sivuaineina mm. showtanssia, jazztanssia ja modernia tanssia, sekä erilaisia produktioita.

Ella suoritti opiskeluaikana myös kaksi vaihto-opintojaksoa, joista toisen Southern Utah Universityn tanssijanohjelmassa USA:ssa ja toisen Lissabonissa, Portugalissa. 

 

Ajankohtaista

29.12.2017
Onnellista uutta vuotta 2018 Lenninsiiven tanssijoille! Esittävän taiteen koulun ...
» Lue lisää
5.12.2017
  Hyvää itsenäisyyspäivää 100–vuotias Suomi!  
» Lue lisää
28.10.2017
Harjoitukset vk49 ja vk50 La 2.12 Valve, Ellan ryhmän harjoitteelle  lukijärjestyksen mukaan Ma 4.12 Valve...
» Lue lisää