Skip to content

Hirvenmetsästysbaletti

HIRVENMETSÄSTYS

on kokoillan ammattilais- ja harrastajavoimin toteutettu balettiteos, joka esitetään hirvenmetsästyskauden aikana syksyllä 2013 osana Uuden Oulun juhlavuotta. Rajoja rikkova tanssiteos on saanut inspiraationsa suomalaisesta metsästysperinteestä.

Hirvenmetsästysbaletin tarkoituksena on tuoda esille oululaista balettikulttuuria ja innostaa nuoria, sekä aikuisia miehiä ja naisia kokeilemaan rohkeasti tanssia ja luovia liikuntamuotoja. Teoksen kautta halutaan rikkoa ennakkoluuloja balettia ja aikuisbaletin harrastusta kohtaan, sekä tuoda iloa ja hyvinvointia ihmisten arkeen taiteen keinoin. Kansanperinteestä ja mytologiasta vaikutteita saaneessa koreografiassa perisuomalainen metsästyskulttuuri ja klassisen baletin romanttinen perinne kohtaavat jännittävällä tavalla!

Hirvenpyyntiin kuuluu unohtumattomia elämyksiä, jännitystä, romantiikkaa, draamaa ja komiikkaa, joita tarjoilevat oululaiset aikuis- ja äijäbaletin harrastajat.

Tuotanto: H.I.R.V.I.-työryhmä (http://hirvenmetsastys.wordpress.com/)

Koreografia ja ohjaus: Alexandra Rustamova

Koreografin assistentti ja ohjaus: Aino Raiskila

Pukusuunnittelu: Heidi Valjus-Lindeman
Hiukset ja maskeeraus: Joni Pekkala
Valosuunnittelu: Iivari Karjalainen

Tanssijat: Johanna Aromaa, Jenni Harju, Anna Kemppainen, Antti Kivimäki, Minna-Johanna Korpi, Pekka Nevala, Kosti Niemelä, Nina Ollikainen, Joni Pekkala, Ari-Matti Pelttari, Päivi Penttilä, Sinipii Pickett, Aino Raiskila, Jarmo Salonen, Elisa Svärd, Jouni Tähtinen, Heidi Valjus-Lindeman, Sari Vertanen ja Minna Viinikka

Yhteistyössä: Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi, Pohjois-Suomen Hiusmuotoilukoulu, Valjus-Lindeman Design, KC Professional, Korvenkylän erärengas ry, Valokuvaaja Asko Hämäläinen, uuden Oulun juhlavuosi, Oulun kaupungin nuorisotoimi

Kuvat: Jouko Ronkainen

Ajankohtaista

15.4.2024
Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi esittää koko perheen  Tuhkimo-satubaletin. Baletin tarina on vanha...
» Lue lisää
26.7.2023
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on nyt alkanut Syyslukukausi alkaa 28.8.2023 Oulun esittävän taiteen koulu...
» Lue lisää
8.5.2023
Valvesali 20.05- 21.5.2023 klo 14.15 ja klo 16.30 Sininen uni on kaikenikäisille suunnattu baletti, joka...
» Lue lisää