Skip to content

Festivaali 12.11-15.11.2015 Muurmanskissa

Luminen satumaa otti vastaan Lenninsiiven 28 ihanaa balleriinaa ja 5 reipasta huoltajaa. Aikaisin torstaiaamuna aloitetusta matkasta tuli oikea seikkailu vailla vertaa. Kun iloinen seurueemme lähestyi Kuusamoa kierteli bussimme päällä iso maakotka. Eikä siinä vielä kaikki. Tullimuodollisuudet selvitettyämme Sallan tullissa ja hyvän matkaa jo talvista erämaata ajettuamme kohtasimme jotain unohtumatonta. Tiellä meitä vastaan tepsutteli viiden suden lauma! Toivotettuaan meidät tervetulleiksi Venäjälle luikahtivat ne vikkelästi takaisin lumiseen metsään. Kuvakin ehdittiin yhdestä sudesta ottaa todisteeksi.

Perille Muurmanskiin saavuimme iltamyöhällä ja suuntasimme heti meille jo tuttuun hotelli Morjakiin. Seuraavan päivän ohjelma oli tiivis ja työntäyteinen. Aamiaiselta valoharjoituksiin kauniiseen Kirovin kulttuuripalatsiin, jonka sali isoine kristallikruunuineen ja parvineen on aivan upea esiintymispaikka. Sieltä esiintymään paikalliseen erityiskouluun, jonka sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Myös aplodit olivat sen mukaiset. Tämän jälkeen vuorossa oli pieni levähdys hotellilla, sillä voimiahan piti olla myös shoppailuun. Iltaohjelmaan kuuluikin vielä vierailu isoon ja moderniin tavarataloon, jonka toimintapuisto oli varattu festivaaliväelle.

Lauantain esiintyminen Kirovin palatsissa meni hienosti. Ylevät puitteet ja upeat tanssit, sekä lauluesitykset saivat yleisön sydämet lämpimiksi. Meitä haastateltiin myös Venäjän Tv-kanavan toimesta Kirovin palatsissa!

Huoltajat ja jopa bussikuskimmekin taltioivat esiintymisemme huolellisesti kännyköille ja tableteille ylhäältä parvelta. Aplodien, kunniakirjojen ja kukkien jälkeen lähdimme kiertoajelulle. Näimme valtavan Aljosha- patsaan, sataman laivoineen ja yhden sukellusveneenkin. Pitkä päivä huipentui yhteisellä aterialla isossa ravintolassa. Pöydillä oli paljon erilaisia herkkuja sushista hampurilaisiin ja blineihin.

Sunnuntaina heräsimme aikaisin ja reipas kuskimme suuntasi bussimme keulan kohti Oulua. Bussissa meillä oli ohjelmaa myös omasta takaa lauluesityksineen ja matkan muisteluineen. Seikkailusta ei vielä ihan tullut loppua, sillä juuri kun pääsimme Suomen tulliin hajosi bussistamme rengas. Ystävällisten rajavartioiden ansiosta, sai kuskimme renkaan vaihdettua ja taas matka jatkui. Heille iso kiitos! Ja kiitos myös aivan mahtaville Lenninsiiven tanssijoille, jotka iloisuudellaan ja reippaudellaan aina tekevät tanssimatkoista niin hauskoja kokemuksia. Kiitos kaikille mukana olleille huoltajille. Olette parhaita. Ja iso kiitos myös bussikuskillemme Ahtille. Olet myös paras! Kotimatkalla aloimme jo suunnitella, että kolmen vuoden päästä lähdemme uudelleen Muurmanskiin. Kiitos kaikille unohtumattomasta matkasta!

Kuvat: Jouko Ronkainen

Ajankohtaista

15.4.2024
Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi esittää koko perheen  Tuhkimo-satubaletin. Baletin tarina on vanha...
» Lue lisää
26.7.2023
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen on nyt alkanut Syyslukukausi alkaa 28.8.2023 Oulun esittävän taiteen koulu...
» Lue lisää
8.5.2023
Valvesali 20.05- 21.5.2023 klo 14.15 ja klo 16.30 Sininen uni on kaikenikäisille suunnattu baletti, joka...
» Lue lisää